20-03-2020 Apollo's muzikale workshop

Muziekproject door Muziekvereniging Apollo op De Schoener in Brouwershaven

Zoals u misschien weet bestaat dit jaar Muziekvereniging Apollo uit Brouwershaven 125 jaar. In februari waren we al te gast op basisschool De Morgenster in Kerkwerve, vrijdag 20 maart maken we er een muzikaal feest van op basisschool De Schoener in Brouwershaven!

Deze middag krijgen groep 5 tot en met 8, een gevarieerde muziekles. Waarbij ze van alles leren over de verschillende instrumenten, noten, blokfluiten, samenspel en nog veel meer. En natuurlijk niet alleen de theorie, er wordt heel de middag heel veel muziek en plezier gemaakt op veel verschillende instrumenten!

Het muziekproject wordt door een aantal leden van Muziekverenging Apollo verzorgd, onder andere Carla Bakker. Zij geeft al vele jaren op de basisscholen van Brouwershaven en Kerkwerve blokfluitles, aan kinderen die graag muziek willen maken. 
Vele kinderen hebben door het blokfluiten noten leren lezen en stromen later door naar een ander instrument binnen onze vereniging (koperblazers of trommel) of andere eilandelijke vereniging (houtblazers, melodisch slagwerk e.d.).
Muziek maakt, naast dat het leuk en gezellig is, ook nog eens slim. Wat sport is voor het lichaam, is muziekbeoefening voor de geest!

Het resultaat van deze workshop op vrijdag 20 maart, en dus het harde werk van de leerlingen, wordt diezelfde middag al ten gehore gebracht aan de (groot)ouders en familieleden. Om 15.00 uur gaan de deuren van de school open, voor het slotconcert!