04-02-2020 Apollo's muzikale morgensterren

Muziekproject door Muziekvereniging Apollo op De Morgenster in Kerkwerve

Dit jaar bestaat Muziekvereniging Apollo uit Brouwershaven 125 jaar, een moment om terug te kijken maar vooral vooruit! En bij vooruit kijken denk je als vereniging vooral ook aan de jeugd, want die heeft immers de toekomst. Tijdens ons jubileumjaar zullen er diverse activiteiten georganiseerd worden, waarover we u later graag informeren. Maar eerst trappen we dit feestelijke jaar af met een muziekproject op dinsdag 4 februari op Basisschool De Morgenster in Kerkwerve.

Deze middag krijgen alle kinderen van de school, van groep 1 tot en met 8, een gevarieerde muziekles. Waarbij ze, verdeeld in onder- en bovenbouw, van alles leren over de verschillende instrumenten, noten, blokfluiten, samenspel en nog veel meer. En natuurlijk wordt er heel de middag heel veel muziek en plezier gemaakt!

Het muziekproject wordt door een aantal leden van Muziekverenging Apollo verzorgd, onder andere Carla Bakker. Zij geeft al vele jaren op de basisscholen van Brouwershaven en Kerkwerve blokfluitles, aan kinderen die graag muziek willen maken. 
Vele kinderen hebben door het blokfluiten noten leren lezen en stromen later door naar een ander instrument binnen onze vereniging (koperblazers of trommel) of andere eilandelijke vereniging (houtblazers, melodisch slagwerk e.d.).
Muziek maakt, naast dat het leuk en gezellig is, ook nog eens slim. Wat sport is voor het lichaam, is muziekbeoefening voor de geest!

Het resultaat van het project op dinsdag 4 februari, en dus het harde werk van de leerlingen, wordt diezelfde middag al ten gehore gebracht aan de (groot)ouders en familieleden. Om 15.15 uur gaan de deuren van de school open, voor het slotconcert van het ‘Morgensterorkest’!